Om als school gebruik te maken van OSO, om digitaal veilig en snel leerlinggegevens uit te wisselen, moet eerst uw schoolbestuur een overeenkomst hebben voor OSO en het OSR (Onderwijs serviceregister).

Wat moet het bestuur doen?

Het bestuur moet een overeenkomst voor OSO en OSR afsluiten met Kennisnet. Dit gebeurt via een digitaal proces. Deze overeenkomst is geldig voor alle scholen van het bestuur (ook voor scholen die niet met OSO gaan werken).

De overeenkomst voor het OSR is van belang omdat in het OSR de mandaten van OSO worden vastgelegd.

Neem contact op met Kennisnet Support via support@kennisnet.nl om een overeenkomst voor OSO en het OSR aan te vragen.

Na het afsluiten van de overeenkomsten moet de beheerder van het OSR in het OSR een mandaat afgeven voor alle scholen die OSO willen gebruiken. Let op! Als uw scholen OSO ook willen gebruiken voor de overdracht van leerlinggegevens voor ondersteuningsaanvragen bij het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs (SWV PaO), dan moet u hier ook mandaten voor aanmaken.

Wat moet uw school doen?

Heeft Kennisnet de ondertekende overeenkomst(en) van uw bestuur ontvangen en heeft de beheerder van het OSR de OSO mandaten in het OSR toegevoegd? Dan kunt u uw school technisch aansluiten op OSO. Mogelijk moet u hiervoor nog een paar stappen doorlopen.

Lees hier hoe u uw school aansluit op OSO