Wanneer je school is aangesloten op OSO, kan je via OSO snel en veilig overstapdossiers uitwisselen met andere scholen. Waar moet je opletten als je met OSO gaat werken? Enkele belangrijke aandachtspunten en tips op een rij.

OSO in jouw administratiesysteem

Je school is nu technisch in staat om via OSO overstapdossiers uit te wisselen. Wil je weten hoe OSO werkt in je administratiesysteem? Hoe je een overstapdossier klaar moet zetten of kunt ophalen? Voor al deze vragen kun je terecht bij de helpdesk van je administratiesysteem. Je kan ook informeren bij het samenwerkingsverband of povo-overleg. Soms bieden zij een scholing of training aan over het gebruik van OSO.

Bekijk de contactgegevens van jouw administratiesysteem

Leerlinggegevens bijhouden

Als je leerlinggegevens digitaal wilt overdragen, is het nauwkeurig bijhouden van de gegevens in het administratiesysteem essentieel. Een standaard set van leerlinggegevens wordt toegevoegd aan het OSO-overstapdossier. Op deze manier beschikt de nieuwe school over de juiste gegevens van de leerlingen.

Lees meer over het OSO-overstapdossier

Afspraken over OSO in de regio

OSO doe je niet alleen, maar in samenwerking met andere scholen in de regio. Om OSO efficiënt te kunnen gebruiken, moet je weten of- en welke afspraken er rondom de uitwisseling van leerlinggegevens zijn. Zo moet je bijvoorbeeld weten wanneer je de overstapdossiers moet klaarzetten en of er aanvullende gegevens nodig zijn.

Lees welke afspraken in de regio gemaakt moeten worden

Aangesloten scholen op OSO

Om via OSO leerlinggegevens uit te wisselen, moeten scholen zijn aangesloten op OSO.

Bekijk welke scholen via OSO kunnen uitwisselen