Duizenden leerlingen stappen elk jaar over naar een nieuwe school, in het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Deze scholen hebben gegevens van de nieuwe leerlingen nodig. Met OSO is een veilige en snelle digitale overdracht van de leerlinggegevens zo geregeld.

Hoe werkt OSO voor scholen in het po en vo?

Scholen zetten het overstapdossier van een leerling klaar in het eigen (leerling)administratiesysteem. Als de nieuwe school het overstapdossier opvraagt, controleert OSO beide scholen, zodat het dossier bij de juiste school terecht komt. OSO zorgt voor een beveiligde verbinding tussen scholen, als het overstapdossier wordt uitgewisseld.

Lees meer over hoe OSO werkt

OSO werkt volgens wettelijke richtlijnen

De nieuwe school ontvangt het OSO-overstapdossier met alleen wettelijk toegestane informatie. Zo weet je als school zeker dat de privacy van je leerlingen wordt gewaarborgd.

Lees meer over privacy en beveiliging

OSO is van en voor scholen in het po en vo

OSO is een initiatief van de PO-Raad en de VO-raad en wordt bekostigd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Kennisnet zorgt voor de uitvoering van OSO en werkt daarbij nauw samen met de Vereniging Digitaal Onderwijs Dienstverleners (VDOD) en de scholen.

Lees meer over de partners van OSO