OSO kan je ook gebruiken bij de overdracht van leerlinggegevens (OKR) ten behoeve van ondersteuningsaanvragen bij het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs (SWV PaO). Denk daarbij aan aanvragen voor een toelaatbaarheidsverklaring speciaal- of praktijkonderwijs (TLV (V)SO/PRO) of een aanwijzing leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). Hoe doe ik dat?

Wat moet jouw bestuur doen?

Als bestuur moet je een nieuwe OSO-overeenkomst downloaden en ondertekenen. De overeenkomst stuur je per e-mail, of in tweevoud per post naar Kennisnet. Daarnaast dien je akkoord te geven op de uitbreiding op deze overeenkomst. Dit doe je door digitaal akkoord te gaan in Mijn OSO voor de overdracht SWV. Hierna kan de school aan de slag.

Wat moet jouw school doen?

Heeft jouw bestuur een nieuwe OSO-overeenkomst verstuurd en akkoord gegeven op de uitbreiding? Dan kun je in Mijn OSO een nieuw aanleverpunt aanmaken voor de uitwisseling SWV PaO. Dit aanleverpunt registreer je daarna in het betreffende systeem.

Aan de slag

Nu kun je vanuit je administratiesysteem het aanvraag SWV-dossier (OKR) overdragen naar het systeem dat je als school gebruikt voor het uitzetten van de ondersteuningsaanvragen bij het SWV PaO. Wil je weten hoe de aanvraag werkt in je administratiesysteem? Hoe je een dossier klaar moet zetten of kunt ophalen? Voor al deze vragen kun je terecht bij de helpdesk van je administratiesysteem.

Bekijk de contactgegevens van jouw administratiesysteem

Welke gegevens draag ik over?

Het aanvraag SWV-dossier (OKR) bevat een standaard set aan leerlinggegevens die je overdraagt voor de aanvraag bij het SWV PaO. Op deze manier beschik je over de juiste gegevens om de aanvraag in gang te zetten.

Lees welke gegevens in het aanvraag SWV-dossier van OSO zitten